вівторок, 25 жовтня 2016 р.

Казки для малят і не тільки. Частина III. Діва озера, Легенда про озеро Синевир, Спляча красуня.

Konrad Dielitz. Dornröschen (1879)

Ось уже втретє пишу про казки. Читаю сама і розповідаю Вам. Кожного разу, як беруся за якусь казку, намагаюся знайти цікавинки, яких сама не знала і про які можна було б розповісти читачеві.




Діва Озера


Діва Озера – це валлійська легенда. Їй безліч років, але вона досі знаходить свого читача. Тут розповідається про чарівну, неймовірної краси дівчину, яка жила під водами озера далекого Уельсу. Кожного дня вона виходила з озера і пасла корів, та інколи лишалася, щоб погрітися на сонечку. Якось біля озера проходив молодий пастух і, лише раз побачивши красуню, закохався. Після довгих умовлянь дівчина погодилася вийти за пастуха, привела батька свого на берег і той попередив юнака, що ні при яких обставинах він не має образити чи скривдити його дочку, а також ніколи залізо не має торкнутися її тіла. Жили вони довго і щасливо. Чоловік дбав про кохану, у них народилися сини, але одного дня до її рук все таки потрапляє залізо. Як саме? Гадаю, краще самому прочитати цю легенду, аніж тисячу раз про неї почути.

У будь-якому куточку землі люди шанували воду, боялися її, молилися їй. У кожній релігії вода – не просто рідина – вона цілюща, дає сили. Діва озера – не єдина в світі легенда про красиву жінку, яка живе у воді. Таким дівчатам частіше приписують злі образи, аніж добрі. В одних легендах в озерах живуть мавки, в інших русалки, ще десь – чаклунки.

Читайте продовження тут.

Менеджер Інтернет-магазину «Маленьке Диво», Мирослава Приходькіна

Немає коментарів:

Дописати коментар