понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Казки для малят і не тільки. Частина I. Чарівна скрипка, Коржик, Солом’яний бичок, Попелюшка.

Кард з фільму "Попелюшка"

Як можна розважити дитину і при цьому заставити слухатися? Звичайно ж, придумати якусь історію, розказати легенду чи прочитати казочку. Казки існували в усі часи. Казками захоплювалися як малеча, так і дорослі. З розвитком технологій і способів передачі інформації казки, спершу, просто переказували, потім почався друк на папері, а згодом можна було побачити їх на екрані. Екранізацій казок безліч, хоча не всі вони вдалі. На цей раз оберу кілька найпопулярніших і розповім детально про них те, чого Ви, можливо, ще не знаєте.



Українські казки


  • Чарівна скрипка (Українська народна казка).

Казка розповідає про звичайного чоловіка, який не міг мати дітей та чарівного хлопчика із не менш чарівною скрипкою, який прийшов у його життя і життя односельчан, щоб покарати кривдника-пана і ощасливити бідолашних селян.

В ній присутня немилосердність, тому після прочитання її дитяті, варто пояснити, чому чарівний хлопчик так вчинив з паном (замурував його в замку-скелі, з якого неможливо вибратися) та чому не можна поводитися, як той пан, який мордував селян.


  • Коржик або ж Колобок (Слов’янська народна казка).

Улюблена казка КолобоВ першу чергу Коржик чи Колобок — слов’янська казка для малят, проте Коржик – є українською назвою казки, а Колобок — російською, хоча наша власна назва відійшла на другий план невідомо коли.
Продовження читайте тут.

Менеджер Інтернет-магазину «Маленьке Диво», Мирослава Приходькіна

Немає коментарів:

Дописати коментар